Hoeden kopen in een
Hoedenwinkel met een verhaal

In hartje Gouda, naast de markt met het beroemde stadhuis en de net zo beroemde Waag, vindt u ’t Matelootje. In een authentiek pand boordevol geschiedenis vindt u even authentieke dameshoeden, herenhoeden, kinderhoeden en accessoires. Niet voor niets hebben wij de grootste hoedencollectie van Nederland. Dus of u nu een hoed voor elke dag zoekt of een hoed voor een bijzondere gelegenheid, wij bieden u een grote kans van slagen.

Wij schrijven Al meer dan 30 jaar geschiedenis’t Matelootje is al sinds 1987 een begrip in Gouda en daarbuiten. Onze gezellige winkel groeide na de start in 5 jaar uit tot een authentieke hoedenzaak waar iedereen kan slagen. U vindt bij ons een uitgebreide collectie hoeden, afkomstig uit onder andere Engeland, Italië en Nederland. Ook maken we in ons eigen atelier fascinators en persoonlijke aanpassingen aan uw gekozen hoed. Natuurlijk bieden wij bijpassende tassen, sjaals en accessoires, zodat u niet verder hoeft te zoeken. Onze enthousiaste en ervaren medewerkers staan klaar om u te adviseren!

What’s in a name

Van matelot naar matelootje

Een matelot is van oorsprong een Franse matrozenhoed. Vanaf 1850 werd de hoed zowel door mannen als vrouwen gedragen. Toen we in 1987 een prijsvraag voor de naam van onze hoedenwinkel uitschreven, kwam een van de inzenders met ’t Matelootje. Zo komen wij aan onze naam.


Hoedenwinkel tussen de hoefijzers

Waar nu onze hoeden liggen, klonk vroeger hoefgetrappel. Ons authentieke pand, midden in het centrum van Gouda, was rond 1880 de paardenstal van een herberg. Sindsdien is er veel veranderd, maar nog steeds vindt u in onze monumentale winkel de originele kleuren en stijlen van vroeger. Wanneer u onze winkel bezoekt, kunt u natuurlijk niet om de geschiedenis van Gouda heen. Combineer uw bezoek dan ook met een wandeltocht door het eeuwenoude stadscentrum. U vindt de wereldberoemde kaaswaag en het stadhuis om de hoek en ook de Sint Jan ligt op loopafstand. Genoeg mogelijkheden dus voor een lekker dagje uit!

openingstijden
van 't Matelootje
Maandag:  de hele dag gesloten    |    Dinsdag t/m vrijdag:  09:30 - 17:30 uur
Donderdagavond:  19.00 uur - 21.00 uur   |   Tijdelijk geen koopavonden!!
Zaterdag:  09.30 uur - 17.00 uur
Zondag:  de hele dag gesloten

Route
Parkeerinformatie

U kunt uw auto parkeren op Parkeerplaats Klein Amerika. Volg de oranje lijn voor de route naar 't Matelootje.

Blijf op de hoogte! Volg ons op